Zdenek Stybar kan herademen na uitstekende Tour of Leuven: “Dit doet bijzonder veel deugd”

Czech Zdenek Stybar of Quick-Step Alpha Vinyl and Belgian Victor Campenaerts of Lotto Soudal pictured in action during the first edition of the 'Tour of Leuven' cycling race in Leuven,  Sunday 07 August 2022 in and around Leuven. After the world championships were held in the city, a new race is organized together with the organizers of the GP Memorial Jef Scherens. The new race was named Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens.
BELGA PHOTO DAVID PINTENS
Czech Zdenek Stybar of Quick-Step Alpha Vinyl and Belgian Victor Campenaerts of Lotto Soudal pictured in action during the first edition of the 'Tour of Leuven' cycling race in Leuven, Sunday 07 August 2022 in and around Leuven. After the world championships were held in the city, a new race is organized together with the organizers of the GP Memorial Jef Scherens. The new race was named Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

“Met twee is het altijd fifty-fifty”, relativeerde zilveren Zdenek Stybar na de podiumceremonie. De Belgische Tsjech was snel over de ontgoocheling heen, aangezien dit een lichtpuntje bleek na een moeilijke twee jaar. 

De terugreis van een wedstrijd in Polen zat nog in de benen. “Toch had ik hele goede benen vandaag. In de sprint is het alles of niks. Ik wou niet proberen wegrijden, aangezien ik Victor kon gebruiken voor de langere stroken. Ik speelde alles op mijn sprint, maar ik schoot in een kramp. Dat kan gebeuren, zeker na zo’n zware koers. Misschien verlies ik de sprint omdat ik op kop zat en de wind op kop blies. Ik wachtte misschien niet lang genoeg, tot op 180 meter van de meet. Ik zat op een grote versnelling… Maar dat is achteraf-praat.”

Stybar kwam van heel ver. “Ik sukkelde van de ene miserie in de andere de afgelopen twee jaar. Voor mij doet dit bijzonder veel deugd. Ik wou het uiteraard graag afwerken, maar het is niet gelukt.” De Tsjech gaf in de marge van het podiuminterview aan dat hij erover nadenkt om dit eindejaar meer in het veldrijden te investeren. Quick-Step Alpha Vinyl besliste om zijn contract niet te verlengen, dus Stybar kijkt uit naar een nieuwe uitdaging. “Ik wil er niet te veel over nadenken, maar dit was een opsteker. Strijden voor de overwinning was heel lang geleden. Ik doe dit omdat ik het nog graag doe, niet om me te laten zien.”

Deel dit bericht