De Lie volgt ploeggenoot op in Tour of Leuven

Golazo
Golazo

Arnaud De Lie heeft na een lastige editie de Tour of Leuven op zijn naam geschreven. De 21-jarige renner van Lotto-Dstny toonde zich na een wedstrijd van 192 kilometer de snelste van een zestal koplopers. Stan Van Tricht (Soudal-Quickstep) en de Fransman Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) vervolledigden het podium.

Vijf renners kleurden de vroege vlucht. Gage Hecht (Human Powered Health), Abram Stockman (TDT-Unibet Cycling Team), Pim Ronhaar (Baloise-Trek Lions), Jason Tesson (TotalEnergies) en Pepijn Reinderink (Soudal-Quickstep) kregen echter nooit veel ruimte en werden kort voor de laatste vier lokale rondes al gegrepen door het jagende peloton.

Het waren de renners van Lotto-Dstny die de koers vervolgens in handen namen. In de finale resulteerde dat in een kopgroep van zes renners. Lotto-Dstny was daarin goed vertegenwoordig met titelverdediger Victor Campenaerts en Arnaud De Lie. Verder waren Stan van Tricht (Soudal-Quickstep), Jordy Bouts (TDT-Unibet Cycling Team), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) en Axel Zingle (Cofidis) mee. De zes bleven voorop en bij elkaar, waarna De Lie in de sprint het voorbereidende werk van Campenaerts afrondde.

Winnaar Arnaud De Lie: “Deze rentree is voor mij een droom”

“Na mijn val in de Vierdaagse van Duinkerke was het afwachten hoe ik terug zou keren in competitie. Zondag wist ik echter al direct te winnen en nu pak ik opnieuw de zege. Het is fantastisch. Het was een lastige wedstrijd, maar ik had nog genoeg over om de sprint naar mijn hand te zetten op het einde.”

Stan van Tricht: “Een tweede plaats is mooi”

“Ik zat met sterke renners vooruit en dan weet je dat het een lastige finale wordt. De Lie had op het einde nog net wat meer over, maar het is geen schande om van hem te verliezen. Deze tweede plaats is zeker een opsteker en hopelijk is dit een opmaat voor meer.”

Axel Laurance: “Deze derde plaats heeft me verrast”

“Na mijn wereldtitel bij de beloften verwachtte ik eigenlijk niet zo veel van deze wedstrijd. Ik voelde me ook niet echt geweldig, maar ik werd beter naarmate de koers vorderde. Desondanks kwam ik vandaag te kort voor de overwinning. In de sprint was simpelweg het beste er af.”

Deel dit bericht