Victor Campenaerts richtte zich op Tour of Leuven en maakte het af: “Ik was echt bezig met deze wedstrijd”

Belga
Belga

Victor Campenaerts in de sprint: we zagen het vijf jaar geleden niet gebeuren. Maar jawel hoor, de wegkapitein van Lotto-Soudal leidde zijn team naar de zege in Leuven. “Ik ken dit parcours als mijn broekzak.”

De ploeg reed een uitstekende en attente wedstrijd, net als Campenaerts zelf. “Ik had deze koers echt wel aangeduid. Het is een parcours dat ik fantastisch vind en als mijn broekzak ken. De ploeg was ook heel gemotiveerd en we hadden ook steeds het overwicht”, vertelde Victor Campenaerts voor de camera’s van Sporza. “Ik had vertrouwen, want ik voel dat ik op alle vlakken een betere wegrenner ben geworden. Terwijl ik dat nog maar een tweetal jaar doe, maak ik elke dag progressie. Dat was mijn voordeel: Stybar was misschien al met een half gedacht aan het zegevieren. Hij gaf mij de lead-out, ook al was het niet gemakkelijk om erover te komen. Ik voelde mij zeer goed sinds de Ronde van Wallonië.”

Campenaerts kwam het parcours ook verkennen vooraf. “Ik was echt bezig met deze wedstrijd. Ik voelde dat ik naar mijn beste vormpeil aan het toegroeien was. Vraag het maar aan mijn vriendin of aan mijn ouders. Ik heb hen gezegd dat ze vandaag aanwezig moesten zijn. Arnaud is een straffe sprinter, maar ik had vooraf toch gezegd aan de ploeg dat ik hier ook kan winnen. Ik leg daarmee de druk bij mezelf, maar ik kan dat aan. Kijk maar naar mijn werelduurrecord.”

De winnaar maakte een zegegebaar met de twee vingers. “Dat betekent heel veel: wij zijn de Lotto Vikings, ik ben Vocsnor, het is het internationale teken van vrede… Het dekt vele ladingen waar ik voor sta.”

Deel dit bericht