Stad Leuven maakt zich klaar voor nieuwe editie van Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens.

2022 - Tour of Leuven (269)

Na een zonovergoten editie in 2022 gaan we op dinsdag 15 augustus 2023 op hetzelfde elan verder met de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens. Wie Leuven en koers zegt, denkt meteen terug aan het WK Wielrennen van 2021 dat nog bij vele mensen op het netvlies gebrand staat. De waanzinnige massa met wielerpetjes en vlaggen langs de kant, het ongelofelijke enthousiasme en spannende wedstrijdverloop in de Leuvense binnenstad. Dat gevoel willen we opnieuw naar boven brengen bij de mensen.

Dit jaar maakt de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens deel uit van de Lotto Cycling Cup. Een overkoepelend klassement van tien Belgische ééndagswedstrijden waar de Tour of Leuven in 2023 als negende manche op het programma staat. In de andere klassiekers van de Lotto Cycling Cup eerder dit jaar wisten klinkende namen als Gerben Thijssen, Jordi Meeus, Caleb Ewan en Jasper Philipsen zich mee op de erelijst te zetten. Het is nu al uitkijken welke renner de opvolger wordt van Victor Campenaerts, die de editie van vorig jaar naar zich toe wist te trekken.

Het parcours is in 2023 opnieuw een combinatie van de lokale stadslus en de grotere Flandrienlus, met onderweg in totaal 38 pittige hellingen die overwonnen moeten worden. In het centrum van Leuven kunnen de supporters het peloton zes keer zien voorbijkomen tijdens de Leuvense stadslus. Ideaal dus om de koers vanop de eerste rij te beleven.

Daarbovenop kan je in de voormiddag zelf ook beleven wat de profrenners in de namiddag te wachten staat. Met de Ride Leuven kan je kiezen uit drie verschillende afstanden – 21, 80 of 110 kilometer – om je eigen benen te testen op de uitdagende beklimmingen onderweg of te genieten van de lokale stadslus. Iedereen kiest zijn eigen tempo en afstand zodat alle wielertoeristen, recreanten en families welkom zijn.

Tot slot, als het profpeloton bezig is aan de dubbele Flandrienlus in de Druivenstreek, zullen de atleten van de Special Olympics in de namiddag opnieuw het beste van zichzelf geven tijdens hun wedstrijd in de Leuvense binnenstad. Zij krijgen hun eigen podiumceremonie, vlak voor het peloton terug centrum Leuven binnenrijdt om er een prachtige finale van de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens van te maken. Alle ingrediënten aanwezig en iedereen dus van harte welkom op dinsdag 15 augustus.

Deel dit bericht